10/08/12 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Диктаторът Кадиров покани световни звезди за рождения си ден

Правозащитни организации обвиняват чеченския лидер Рамзан Кадиров в престъпления срещу човечеството, а в същото време на неговия 36-ти рожден ден в столицата Грозни присъстваха известни чужди артисти, пише Никола Ломбардоци в италианския в.“Република“. Кадиров отбеляза годишнината си като игра мач с Руут Гулит , шегува се с Жан-Клод Вандам и танцува с Орнела Мути лезгинка (традиционен чеченски танц). Такъв размах на тържествата, в стил олигарси, постави в неудобно положение дори Кремъл, отбелязва авторът.
Стотина въоръжени с автомати войници охраняваха знаменитите гости, сред които бе и Жерар Депардийо. Кралица на празника бе, разбира се, италианската актриса Орнела Мути, която заради наследените от естонската й майка „балтийски очи“, побърква мъжете в Русия. Хуманитарни организации в света обвиняват президента на Чечения в жестоки престъпления, но той кани гостите официално не заради рождения си ден, а по някакъв „приличен“ повод, като например „възстановяването на град Грозни“. Това тава възможност на гостите да не се чувстват неловко.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване