10/08/12 12:45
(http://radiomilena.com/)

Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВР

DSC03369 1024x680 Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВР

В понеделник, 08.10.2012г. се проведе поредното протестно шествие на производители на електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) и заети във сектора. Шествието стартира пред сградата на ДКЕВР на бул. Дондуков и приключи пред сградата на Министерски съвет. Протестиращите продължават да настояват за отмяна на Решението на ДКЕВР за определяне на „цена за достъп“ до мрежата. Решението е незаконосъобразно и дискриминативно, тъй като такса за достъп е наложена единствено на ВЕИ производители и не се дължи например от АЕЦ и ТЕЦ.

Протестиращите скандираха „Оставка“, „Мафия“ и „Отмяна” по посока на ДКЕВР и Председателя на комисията. Производителите облякоха зелени фланелки, върху които беше изобразен Ангел Семерджиев с брадва в ръце и надпис „Скъпи инвеститори, добре дошли!”. Така те се отправиха на шествие, за да изразят своето недоволство и срещу сградата към Министерския съвет.

Освен към Върховния административен съд, който вече е сезиран, секторът отнесе проблема и към Комисията за защита на конкуренцията. Все още не е определена дата, на която новосформираната парламентарна комисия за наблюдение дейността на регулатора ще проведе изслушване на Ангел Семерджиев относно „цената за достъп” – както по-рано ни увериха от Народното събрание.

Производителите се заканиха да протестират, докато институциите не се заемат активно с проблема и не отменят „цената за достъп”.

 Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВР

bookmark Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВРsvejo Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВРgoogle Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВРdelicious Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВРstumbleupon Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВРfacebook Производителите на ток от ВЕИ протестираха за пореден път пред ДКЕВРСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване