10/08/12 15:25
(http://www.klassa.bg/)

Три испански банки ще инвестират в „лошата“ банка в Мадрид

Испанските банки Santander, BBVA и CaixaBank вероятно ще бъдат най-големите инвеститори в бъдещата „лоша“ банка, предаде агенция Ройтерс, цитирана от investor.bg.
Създаването на „лоша банка“, която да акумулира проблемните активи от системата, е едно от условията, които международните партньори на Мадрид поставиха, за да отпуснат до 100 млрд. евро помощ за финансовите институции в страната. Банките вероятно ще участват в нея, като депозират някои от своите активи в замяна на акционерен дял. Все още обаче не са уточнени параметрите на „лошата“ банка, както и цената, на която ще бъдат трансферирани тези активи.
Източникът на Ройтерс информира, че трите банки в момента водят преговори с правителството, но все още не са изчислени точните суми, които всяка от банките ще трябва да вложи.
От Santander, BBVA и Caixabank засега отказват коментар, както и от министерството на икономиката и централната банка на Испания. Още през септември обаче BBVA съобщи, че обмисля да прехвърля активи с намерение да се включи в „лошата“ банка.
Според Ройтерс че трите банки искат да участват, за да ограничат обезценяването на собствените им активи и отварянето на още дупки в балансите им.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване