10/08/12 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Хотелиерите отново против пълната забрана за пушене

Собствениците на заведения продължават да искат смекчаване на забраната за пушене на обществени места. В отворено писмо до премиера, министри и депутати собственици на ресторанти, хотели, нощни клубове поискаха отмяна на пълната забрана на пушенето на закрито, като заявиха, че има спад на оборота между 20 и 40% след въвеждането на забраната от 1 юни и предупредиха за фалити през зимата.

28 организации и сдружения са подписалите отвореното писмо, в което се казва още, че има масов отлив на клиенти и заетите в бранша са намалели с 6 хиляди души.

Ако всяко от 17-те хиляди заведения в София съкратят средно по двама души, това означава, че на трудовата борса ще отидат нови 34 хиляди души, пише в писмото.

"Забрана за пушене се въведе в България по време на небивала 90 години икономическа криза и без предварителна информационна компания от страна на държавата", посочи Благой Рагин, президент на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване