10/08/12 17:33
(http://www.klassa.bg/)

Швейцарският гигант „Джонсън Електрик“ прояви интерес към България

Швейцарският гигант „Джонсън Електрик“, който произвежда части за автомобили, медицинско оборудване, камери, оптично оборудване  и др. е проявил инвестиционен интерес към България, научи klassa.bg.
Представители на „Джонсън Електрик“, който има центрове в Хон Конг, Швейцария, Германия, Италия, Израел, Япония, Великобритания, САЩ и др. , са били на посещение у нас в края на миналата седмица, за да оглеждат терени.
Предварителните намерения на корпорацията, която през миналата финансова година е реализирала продажби за  над 2 милиарда щатски долара, както става ясно от сайта им, са да се осигури работа на 2 хиляди души у нас.   От Министерството на икономиката обаче отказаха коментар пред klassa.bg. с мотива, че не могат  да дават информация за инвестиционни намерения.
В сайта на „Джонсън Електрик“ пише, че концернът осигурява работа на 38 хиляди души в 23 държави. А продажбите им за миналата финансова година са нараснали с 2% в сравнение с предходната. „Джонсън Електрик“ е създадена през 1953 година, а генерален мениджър е Лорънт Кардън. Дистрибутор за продуктите им у нас е фирма Фарнел.
Ако инвестиционното намерение на „Джонсън Електрик“ се потвърди, това ще втората голяма високотехнологична инвестиция от Швейцария у нас.  На 2 октомври президентът Росен Плевнелиев откри новият завод на швейцарската компания “Райхле и Де-Марси” за дизайн, производство и сглобяване на фиброоптични компоненти и платформи в София. Тогава той заяви, че се гордее, че „ именно Швейцария, държавата символ на най-високо качество, е избрала България“. Общата инвестиция във високотехнологичното предприятие за оптични и медни компоненти на “Райхле и Де-Марси” възлиза на 9,7 млн. лева., като в тази цифра не е включена сумата от около 8 млн. лв. за закупуване на сградата на предприятието, която се намира в столичния квартал „Хаджи Димитър“. 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване