10/08/12 04:54
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Шефът на антимафиотите във Велико Търново се изправя пред съда

Бившият началник на Териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров ще бъде изправен днес пред съда по обвинение за разгласяване на държавна тайна.

Обвинителният акт е близо 70 страници. 

Орлин Тодоров е обвинен, че в периода от август 2010 г. до януари 2011 година, като началник на Териториалното звено за борба с организираната престъпност, е разгласил информация по разследвания, която е държавна тайна. Тодоров е обвинен, че в периода 2008 до 2011 година, докато е бил криминалист в Горна Оряховица, а по-късно и като началник на антимафиотите във Велико Търново, е злоупотребил със служебното си положение и е склонил други длъжностни лица да нарушават своите задължения по досъдебни производства. 

Тъй като разследването срещу Тодоров бе засекретено, досега не е известно по какви случаи той е изнасял информация и злоупотребявал с поста си.

Антимафиотът бе задържан в кабинета си през май 2011 г. и прекара повече от година в следствения арест. Той беше пуснат под домашен арест, а по-късно му бе наложена парична гаранция. Великотърновският окръжен съд ще гледа процеса при открити врата, с изключение материалите с гриф “Секретно” или са събирани със специални разузнавателни средства.

The post Шефът на антимафиотите във Велико Търново се изправя пред съда appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване