10/09/12 08:49
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Пожарът на Витоша е почти локализиран. Утре гасенето продължава (обновена в 19:18)

Пожарът на Витоша, който се разрази днес сутринта в местността Меча поляна, е почти овладян.

От Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” първоначално поискаха хеликоптер да се включи в акцията по гасенето. Пред OFFNews.bg от пресцентъра на Министерството на отбраната обаче обясниха, че заявката е оттеглена.

Според информацията, предоставена от МВР, за момента екипите на пожарната работят по локализирането на стихията и ограничаването на фронтовете на пожара. До момента разрастването на пожара е ограничено по два от фронтовете му – посока Бистрица и в посока Черни връх.

По информация от Пожарна безопасност и защита на населението от 19:18 часа във вторник положението на Витоша не е стряскащо. В голямата си част пожарът е локализиран. Пожарникарите все още не смеят да обявят, че е овладян, защото не се знае дали през нощта няма да излезе силен вятър, който да влоши положението.

С падането на нощта край огъня ще бъдат оставени дежурни. Утре рано сутринта гасенето ще продължи. Засега няма нужда от доброволци.

В гасенето са включени 70 пожарникари и горски служители. Огънят е обхванал около 10 дка треви и храсти и около половин декар гора. Действията на гасаческите групи са затруднени от силния вятър и задимяването. За момента няма необходимост от допълнителна техника или доброволци. Към екипите на пожарната са се включили единствено доброволците към Столична община.

Все още не са ясни причините за пожара. 

Участникът във Форума OFFRoad-Bulgaria.com Радослав Минков ни изпрати първите снимки на огнището на пожара. От тях изглежда, че пожарът е близо до пистата “Витошко лале”, някъде над междинната станция.

Снимка на пожара от Бизнес Център София. Снимка Димитър Стефанов Пожар на Витоша Пожар на Витоша Пожар на Витоша Пожар на Витоша Пожар на Витоша

The post Пожарът на Витоша е почти локализиран. Утре гасенето продължава (обновена в 19:18) appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване