10/09/12 11:51
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Цветанов изрита протестиращия полицейски синдикат

МВР прекратява сътрудничеството си със Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Това стана ясно след проведеното днес извънредно заседание на Съвета за социално партньорство. 

Организацията е основният двигател на протестите на полицаите от последните седмици, на които те поставиха искания за  25% увеличение на заплатите, право да работят допълнително извън структурите на МВР и за по-добри условия на труд. Исканията им обаче срещнаха пълно неразбиране от страна както на Министерството на финансите (МФ) в лицето на министър Симеон Дянков, така и на ръководството на МВР.

Прекратяването на сътрудничеството между министерството и федерацията става с едномесечно предизвестие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Решението е взето в присъствието на представители на всичките 6 синдикални организации в МВР. Сътрудничеството с останалите синдикални организации ще продължи в рамките на Съвета за социално партньорство, съобщават още от ведомството. 

СФСМВР има близо 7000 души членска маса, което съставлява близо 15% от служителите в МВР. Това е и най-мащабната синдикална организация в сектора “Сигурност” и има изградени структури в почти цялата страна. 

На проведеното днес извънредно заседание на Съвета за социално партньорство са обсъдени предложенията от  синдикалните организации за увеличение на възнагражденията на служителите. Постигнато е съгласие за повишаване на размера на левовата равностойност на храната. Предвижда се средствата за това да дойдат от икономии в рамките на бюджета на министерството.

От министерството припомнят, че през 2011 година т.нар. порцион е увеличен с 30 лева. От май тази година с 5% нарасна и заплащането на служителите, работещи по трудови договори. От този месец се дава възможност на около 30 хиляди души от системата на МВР, които работят на 12 и 24-часови смени, да получават всеки месец ваучери за храна на стойност около 40 лв.

The post Цветанов изрита протестиращия полицейски синдикат appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване