10/10/12 16:45
(http://www.klassa.bg/)

АДФИ установи нарушения на обществени поръчки за 26 милиона лева

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е установила за периода юли-септември опорочени обществени поръчки на стойност 26 милиона лева. Това съобщи телевизия България  он  ер, позововайки се на сайта на институцията. В община Девин са най-големите нарушения - опорочени обществени поръчки за над 6.226 млн. лева.  Нарушения  има в  общо 98 общини, институции и държавни дружества през третото тримесечие на 2012 година. Проверката е обхванала периода 2007 - 2011 година. От публикувания на интернет страницата на ведомството доклад, се вижда, че  най-сериозни нередности има в Изпълнителната агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“. Там са опорочени търгове за над 4 млн. лева. Обществените поръчки са провеждани през 2008 година. Съставени са 11 акта.
Сред установените нередности са и междувременно предадените на прокуратурата финансови несъответствия в Българската федерация по волейбол,  договорът на Пловдивския панаир с австрийския лобист Петер Хохегер, както и консултантските услуги за 1.3 млн. лева, търсени от НЕК за хидровъзел "Цанков камък" през 2006 година.
От общините най-много нарушения има в Девин. Там са открити нередности за 6.226 млн. лева. Неправилно проведени търгове за над 1 млн. лева са установени и в Кресна. Във Видин са за 2.7 млн. лева, в Карлово -за 3.7 млн. лева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване