10/10/12 07:33
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Започна делото за обжалване на Pussy Riot

Московският градски съд гледа днес делото за обжалване на Pussy Riot. Момичетата бяха осъдени на по две години затворническа колония заради пънк-молебена срещу Владимир Путин по време на кандидат-президентската кампания в Русия.

Обжалването на присъдата на момичетата от Pussy Riot започна на 1 октомври. Екатерина Самуцевич поиска да се откаже от адвоката си. Съдът прие искането ù и делото беше отложено за 10 октомври.

В последните дни преди началото на делото един от адвокатите на момичетата, Николай Полозов, заяви, че срещу Самуцевич е оказван натиск. Малко след като адвокатите посетили момичетата, за да обсъдят стратегията на делото, Полозов разбрал, че момичето е решило да се откаже от защитника си Виолета Волкова.

По думите му нейното решение е в резултат на посещение на Обществената надзирателна комисия. Той обясни, че подобно искане ще стане причина за отлагане на делото и добави, че неведнъж в състава на адвокатите са се опитвали да влязат хора, които защитават мнението на властта и опитващи се да го внедрят в защитата на момичетата.

 

 

The post Започна делото за обжалване на Pussy Riot appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване