10/10/12 16:41
(http://www.klassa.bg/)

Налагат до 30 000 лева глоба за некачествени строителни материали

Депутатите определиха солени глоби от 5 до 30 000 лв. за некоректните строители и производителите на накачествени материали, използвани в сектора. Те са част от приетите в сряда на второ четене промени в Закона за устройство на територията.
Санкцията за фирмите, които пласират некачествени материали на пазара ще варират от 5000 до 30 000 лева. Възложител на строеж, който не изпълни поетите задължения и не осигури всичко необходимо за старта на обекта, ще бъде глобен от 1000 до 5000 лева.
Народните представители решиха началникът на Дирекцията за национален строителен контрол да спира изпълнението и да забранява достъпа до строеж от първа до трета категория, който се извършва без влязло в сила разрешение или при съществени отклонения, както и за използване на неотговарящи на изискванията строителни продукти. Достъпът ще се забранява и, ако възложителят не е осигурил строителен надзор в случаите, когато такъв е задължителен.
Правото да спира незаконни строежи от четвърта, пета и шеста категория НС даде на кметовете на общината.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване