10/10/12 09:46
(http://radiomilena.com/)

Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджа

Аhtopol 300x211 Първа инициатива на сдружението Черноморска СтранджаОт 12 до 14 октомври 2012 в гр. Ахтопол ще се състои кръгла маса на тема: „Странджанското крайбрежие между Маслен нос и Резово„, съобщиха от Програмно-координационния център за научни изследвания • Екопан•.

Това е първа публична проява на сдружение „Черноморска Странджа” посветена на проблемите на историята, културата и туризма в тази част на Черноморското крайбрежие. То си поставя за цел опазването, съхранението, развитието и популяризирането на културно-историческото наследство на територията и акваторията на страната ни и да съдейства за създаване на условия за развитие на културния живот, археологията, историята и специализирания туризъм. За териториален обхват на своята дейност е избран района на Странджа с крайбрежната ивица на юг от град Бургас.

Под печат е и изданието „Блаженният град Ахтопол/ Агатополис” на български, руски и английски език.

В работата на сдружението са поканени водещи български учени, специалисти, дейци на туризма и хора с богат административен опит. Председател на Управителния съвет на сдружение „Черноморска Странджа” е инж. Петър Кънев, един от инициаторите на идеята за осъществяването на дългосрочна програма за научни изследвания на Странджанско-Сакарския край.

В подкрепа на новата организация е формиран Научен съвет (председател д-р А.Орачев) и Обществен съвет (председател Пл. Крайски от Кръга „Будител”).

 Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджа

bookmark Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджаsvejo Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджаgoogle Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджаdelicious Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджаstumbleupon Първа инициатива на сдружението Черноморска Странджаfacebook Първа инициатива на сдружението Черноморска СтранджаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване