10/10/12 16:35
(http://www.klassa.bg/)

"Русатом Овърсийз" иска да прави екооценка на 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй"

Компанията "Русатом Овърсийз", която влиза в състава на "Росатом",   подаде документи за участие в търга за оценка на въздействието на околната среда /ОВОС/ на проекта за строителство на седми енергиен блок на АЕЦ "Козлодуй". Това съобщи ИТАР ТАСС, позовавайки се източник от българския атомен отрасъл.
"Руската компания подаде документи за ОВОС на седми блок на "Козлодуй", каза източникът.
Компанията "АЕЦ Козлодуй – Нови мощности" обяви на своя сайт стартиране на процедурата на търга като крайния срок за подаването на документите е до 26 септември 2012 г.
От своя страна изпълнителният вицепрезидент на "Русатом Овърсийз" Леош Томичек потвърди, че компанията е внесла документи. "Наистина ние подадохме заявка за ОВОС на 7 блок на Козлодуй. България е наш традиционен партньор, защото проявяваме интерес към подобни проект. Проявихме интерес и ще проучим тръжната документация", каза той.
Томичек отбеляза, че Европа е във фокуса на руската компания. "Европа се превръща в най-активния ни пазар. Чехия е горещата точка, водят се преговори с Унгария и Словакия", добави Томичек.
За "Русатом Овърсийз" интерес представляват също така Азия и Африка. "Интересуваме се от Южна Африка. Активно работим във Виетнам. Имаме големи перспективи в Индия", каза той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване