10/11/12 14:16
(http://www.klassa.bg/)

Арестуваха адвокат и още петима души за крупни измами

Пловдивски адвокат и още петима души са били арестувани заради опит да източат около 2 милиона евро от няколко банки чрез измама.
Задържани са адвокатът Борислав Златанов, за когото се твърди, че е бил мозъкът на схемата, счетоводителката Анна Парпарова, съпругът й Кънчо и дъщеря им Мария, както и съучастниците им Георги Чобанов и Иво Хлебаров.
"Срещу всеки един от шестимата са повдигнати по две обвинения. Първото е, че като представители на юридически лица са представили неверни сведения, за да получат банков кредит, а другото е за опит за измама", заяви пред Дарик говорителят на прокуратурата Галина Андреева-Минчева.
По първото обвинение законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 10 000 лева, а по второто - от 1 до 8 г. затвор и възможност за конфискация на половината от имуществото.
Досъдебното производство е образувано през юни тази година. По случая работят пловдивското следствие и ДАНС.
Срещу счетоводителката Анна Парпарова има и други дела и преписки. Едното е за избягване на данъчно задължение чрез представяне на документи с фалшиво съдържание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване