10/11/12 14:18
(http://www.klassa.bg/)

От ДАНС карали свидетел по делото за радикален ислям да напусне страната

Ключов свидетел по делото за радикален ислям твърди, че агенти от ДАНС са поискали от него да напусне страната за известно време и да не се яви на следващото заседание по делото. Срещу това му предложили пари. Муафак ал Асад разказва, че разговорите са се водили в полицията в Пазарджик.
На последното заседание на съда свидетелят поиска преводач от арабски. Пред следователите преди това говорил на български език. Показанията му са записани на български. По тази причина Муафак не бил сигурен какво точно пишело в тях.
Дни след последното заседание двама мъже го завели в полицията в Пазарджик. Накарали го да подпише молба от свое име. Текстът на молбата обаче вече бил готов. В молбата пишело: “На 26-ти съм дошък тук да потвърждавам показанията при следователите, но бях заплашен от обвиняемите, затова влязох там и пред вас исках преводач”, обявни Асад пред Нова телевизия на лош български.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване