10/11/12 14:19
(http://www.klassa.bg/)

Отнемат туристическият лиценз на фирма "Он Травел"

Предстои да бъде отнет лицензът на туристическата фирма "Он Травел", съобщи в четвъртък Иво  Маринов, зам. министър на икономиката, енергетиката и туризма. Това ще стане на базата на мотивирано предложение, което ще бъде изпратено до министър Делян Добрев. Основната причина за отнемането на лиценза са последните проблеми на туристи, клиенти на "Он Травел".
"Он Травел" има застрахователна полица 1,4 млн. лева, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Именно от застрахователя контрагентът на "Он Травел" в Турция ще си търси парите за нощувките и пътуването обратно на българските туристи.
Обмисля се да се въведе задължение за всички туроператори да прилагат копие от застрахователната полица към всички договори, които сключват. Така, на практика, ще се улесни получаването на парите при възникването на застрахователно събитие.
Проблемът с 40-те български туристи в Мармарис е решен. Те ще останат в Турция до събота, като престоят и връщането им обратно в България ще бъдат заплатени от турската фирма, с която "Он Травел" е сключила договор. Това съобщи заместник-министърът с ресор туризъм Иво Маринов. 
40 са българските туристи, които са изоставени в Турция от туроператора "Он Травел", който не се погрижи и за туристите си в Испания преди дни. Българите в турския курорт Мармарис дори са били заплашени с полиция да напуснат хотела. От управата на хотелите, в които са настанени туристите, ги предупредили, че трябва да напуснат по обяд в днес. Българите, които са пристигнали в събота, трябвало да заплатят за целия престой, иначе са заплашени с полиция. Информацията, че има изоставени туристи на "Он Травел" в Турция - в хотел "Блу Бей" е била получена в МИЕТ в сряда около 21.30 ч.
Всички телефони на "Он Травел", са изключени. Изключен е и спешният телефон, обявен на нейния сайт.
Миналата седмица в Испания бяха блокирани десетки български туристи, защото останаха без превоз в последния ден от почивката си. Потърпевшите, предимно възрастни хора, пътували по програмата "Златна Испания", която предлага преференциални цени за хора над 55-годишна възраст извън редовния сезон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване