10/11/12 11:47
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Половинчато решение за туристите ни в Турция

Министерството на икономиката енергетиката и туризма ще осигури в събота транспорт за изоставените български туристи в Турция.

Все още обаче не са изяснени финансовите отношения с турските хотели и излъганите българи може да останат на улицата през идните два дни.

Това стана ясно на пресконференция, дадена специално по случая от ресорния министър Делян Добрев и заместника му Иво Маринов.

Те уточниха, че броят на туристите, изоставени от „On Travel” в Турция е 38. От министерството са организирали извозването на част от тях с автобус, който ще замине от Бодрум в 1 ч. на 13 октомври.

Другата част от потърпевшите ще отпътуват със самолет около 9 ч. в събота.

Финансовите отношения с турските хотели обаче остават неуредени.

Според един от ощетените турист – Веселин Демирчев, хотелиерите настояват да бъдат платени по 350 евро за всяка стая. В противен случай българите ще останат на улицата.

„Имаме контакт само с тукашния представител на туроператорската фирма, който е турски гражданин. Той само повтаря, че съжалява и че трябва да си платим“.

Демирчев посочи, че не всички от групата разполагат с тези средства.

„Тази компания има застрахователна полица в размер на 1,4 млн. лв. Ако не успеем да организираме процедурите с разплащането с хотелите, в единични случаи туристът ще трябва да си плати и с фактурата ще трябва да си посиак парите от застрахователя“, бе коментарът на Добрев по случая.

The post Половинчато решение за туристите ни в Турция appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване