10/11/12 10:00
(http://radiomilena.com/)

Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банк

Menda Stoqnova 300x182 Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкЛихвите по депозитите трябва да се облагат. Това каза пред журналисти председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова. България е единствената страна в Европа, която не облага доходите на лицата от лихви. Смятам, че е нормално както се облагат доходите от труд, от допълнителен труд, от наеми, да се облагат и тези пасивни доходи от лихви, добави тя.

Според Стоянова ефектът от новия данък няма да бъде „буркан банк”, защото сигурността, която банките давали на парите, няма къде другаде да се получи, предаде КРОСС.

Не смятам, че хората, които имат малки депозити ще усетят кой знае каква данъчна тежест, каза още Стоянова. Тя даде за пример депозит от 1000 лв., за който данъкът на година ще бъде от 4 лв. Не смятам, че това е ужасна данъчна тежест, за която говори опозицията, коментира тя.

Стоянова бе категорична, че банковата система не е застрашена от въвеждането на този данък. Тя припомни, че преди време и Левон Хампарцумян е коментирал, че тази мярка няма да застраши банките.

 Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банк

bookmark Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкsvejo Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкgoogle Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкdelicious Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкstumbleupon Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкfacebook Стоянова: Ефектът от новия данък няма да е буркан банкСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване