10/11/12 13:36
(http://radiomilena.com/)

Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция – Бургас

cv 1024x679 Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургас

С тържествена церемония и последващ църковен ритуал, вицепремиерът и министър на вътрешните работи – Цветан Цветанов заедно с Директорът на ОДМВР – Бургас – комисар Милен Димитров и кмета на Бургаската община – Димитър Николов, официално откриха новата сграда на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас, разположена на ул. «Перущица» № 63 в к-с «Лазур».

В зданието ще функционират и още служби от системата на вътрешното министерство, а именно : специалната куриерска служба, Дома за временно настаняване на пълноилетни лица и заведението за отрезвяване, сектор «Миграция», служба «Отбранителна и мобилизационна подготовка», стаи за жертви на домашно насилие, за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни лица и арестни помещения, ползвани от всички градски раойнни управления. Особеното при новата сграда в к-с «Лазур», че в десния вход в специално обособено помещение са изнесени четири работни места на служителите от група «Български документи за самоличност», които ще обслужват гражданите от територията на Второ и Пето Районни управления «Полиция» – Бургас. Освен тях в салона са предвидени работни места и за служителите на сектор «Миграция», които променят досегашния си адрес от Първо РУП – Бургас с този на Пето РУП – Бургас. В сградата са оборудвани и пет спални помещения за командировани по крайбрежието от вътрешността на страната служители на МВР, като по този начин ще се спестят разходи за тяхната издръжка.

За ремонта на сградата / първоначално собственост на “ЛУКОЙЛ Нефтохим” – Бургас и дарена, чрез Община Бургас на вътрешното министерство/ са инвестирани близо 2 млн. лева. Министър Цветанов посочи, че с даряването на сградата на МВР от страна на общината са спестени и държавни пари, тъй като ако е трябвало да се търси нов терен и да се изгражда напълно нова сграда, биха били необходими между 5 и 6 милиона лева. «С партньорството на община Бургас успяхме да стигнем до най-правилното решение», заяви още Цветан Цветанов.

В досегашната сграда на Пето Районно управление, разположена на ул. “Места” ще има нова детска  градина, която ще е филиал на ЦДГ № 6 “Вълшебство” с Директор – г-жа Катя Мишева. Планирано е обновеното детско заведение да отвори врати през април следващата година, като в него ще се настанят 1 яслена и 3 градински групи или общо 120 деца. Сградата на филиала в к-с «Лазур» е строена през далечната 1965 г., като цялостното й обновяване ще позволи до голяма степен да бъде решен въпросът с недостига на свободни места в детските градини в централната част на града. Между Началника на Пето РУП – Бургас – главен инспектор Иван Вълков и Директорката на детска градина «Вълшебство» – Катя Мишева е подписан меморандум за сътрудничество, с който да се подпомогне дейността по превенция на престъпността сред подрастващите, както и да се повиши нивото им на информираност по отношение пряката работа на отделните полицейски структури в системата на МВР.

По време на церемонията за откриването на новата сграда на Пето РПУ – Бургас, собственикът на строителната фирма, осъществила ремонтните дейност – г-н Николай Николов получи почетен плакет от ръководството на ОДМВР – Бургас «Сигурност чрез сътрудничество», за това че предсрочно е направил ремонта на сградата.

cv2 300x199 Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   БургасНа импровизиран брифинг в края на тържествената церемония по откриване новата сграда на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас, Министърът на вътрешните работи – Цветан Цветанов съобщи, че от първи януари догодина ще бъде увеличен порциона за храна на полицаите с 60 лева, т.е. ще достигне общо 120 лв. Това увеличение вече е договорено с всички пет синдиката, представляващи служителите на МВР. От първи октомври полицаите, работещи на 12 и 24 часови смени ще получават допълнително възнаграждение по 40 лева, което е по Наредба №11 от 2006 година. Досега не е съществувала възможност за финансово обезпечаване изпълнението на тази наредба, но вече са предвидени средства от догодина на база направени в министреството реформи. Според вицепремиерът «Средствата, които ще се насочат за увеличенията към заплатите на служителите на МВР, идват от реформите, направени през последните години в МВР. За това време от системата са излезли над 7 300 служители, а са назначени 3 600. Щатната численост в МВР през последните 15 – 20 години е била между 62 000 до 66 000 служители, а в момента те са 55 0000. Това, което сме направили с тази оптимизация и преструктуриране на звената в системата, е да могат да се натоварят определени звена повече, за да може да осигурим повече полицейско присъствие. В момента се провеждат конкурси за около 1 500 полицейски служители, които ще бъдат насочени предимно в малките населени места”, уточни министър Цветанов.

По отношение въпросите относно разследването на терористичния акт на летище Бургас, вътрешния министър беше повече от лаконичен : «Към момента не могат да бъдат оповестявани публично данни, събрани от разследването, и не защото нещо трябва да се крие от журналистите, а защото от тази информация се интересуват и други хора, които също наблюдават хода на разследването». Във връзка с пряката работа по разследването министър Цветанов заяви, че винаги постъпва нова информация, която веднага се обработва, но не мога да каже нищо повече и това е съвсем разбираемо. По думите му : «за периода от момента на атентата досега е свършена голяма по обем работа в перфектно сътрудничество с евроатлантическите ни партньори, но когато се говори за терористичен акт, подготвен извън България и извършен от граждани, неживеещи в България, огромната по обем работа, която се върши може да е резултат основно на добрата обмяна на оперативна информация». Вицепремиерът отказа да уточни има ли и трети заподозрян по случая с атентата на Бургаското летище и колко всъщност са заподозрените лица. Цветанов заяви, че не съществуват затруднения в работата по разследване на атентата, но когато става въпрос за такъв акт се изисква повече време.

 Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургас

bookmark Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургасsvejo Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургасgoogle Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургасdelicious Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургасstumbleupon Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   Бургасfacebook Цветан Цветанов откри новата сграда на Пето Районно управление Полиция   БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване