10/12/12 22:40
(http://www.klassa.bg/)

БНТ2 – една година по-близо до зрителите

На 16 октомври БНТ 2 празнува своя първи рожден ден. Преди 1 година стартира единствения в нашия ефир регионален канал с пълноценни регионални новини от пет точки в България - София, Пловдив, Варна, Благоевград и Русе. БНТ 2 е и сред първите медии у нас, излъчваща „в реално време” картина от 22 уебкамери, поставени на ключови места в големите градове. Така зрителят има възможност да види България буквално и преносно. БНТ 2 залага на теми, продиктувани от делника на хората от селото и града и техните лични истории, търси отговор на въпросите как живеят те, какво ги вълнува и какви проблеми решават. Основната мисия е не само да информира, но да настоява за решаване на темите от деня.
В ефира на най-младата медия са включени новинарски емисии, публицистика, сутрешен и следобеден блок, шоу, ново европейско кино, спорт и култура. В рамките на една година стартират и няколко кампании: "Питай кмета" е инициатива на БНТ 2 , която поставя акцент върху актуалните проблеми на всички районни кметства в София. Основната цел на медията е да посредничи за отразяване и разрешаване на местните проблеми в столицата, да отразява процеса и да следи становищата на жителите и кметовете в града.
”Да върнем блясъка на храма” е дарителска кампания за възстановяване и реставриране на стенописите на „Св. Александър Невски”. Част от фреските на главния купол, рисувани от Антон Митов и Мърквичка в началото на миналия век, са в окаяно състояние. В навечерието на стогодишнината от изграждането на символа на София, БНТ 2 обяви кампания за набиране на средства за възстановяване на катедралния храм.
На 16-ти октомври БНТ2 ще отпразнува първата си годишнина с интересни предложения за зрителите. „България, каквато е и каквато искаме да бъде” – под това мото ще протече празничната програма. Какво направи БНТ2 за това време, къде бяха репортерите, какво видяха и на кого успяха да помогнем? Преки включвания от Благоевград, Варна, Пловдив, Русе и София ще направят своеобразна равносметка за едногодишната работа в името на зрителите.
Във вторник, от 16:00 до 18:30 ч., домакин на празничния следобеден блок „БЪЛГАРИЯ ДНЕС” ще бъде регионален център ВАРНА. На откритата сцена до входа на морската градина на рождения ден на БНТ2, участие ще вземат журналисти, приятели, артисти, които през изминалата година са едни от основните участници в предавания на БНТ2.
БНТ - София ще отбележи първия рожден ден заедно със Столична община. С преки включвания от импровизираната пътуваща приемна – ретро трамвая на София - софиянци ще могат да задават въпросите си директно на столичната управа и в ефира на БНТ2. Той ще се движи от 15.30ч. до 20.00ч. по бул. Мария Луиза, площад „Възраждане”, площад „Македония”, бул „Витоша”, улица „Алабин” и площад „Журналист”. В новините в 19.30 ч. БНТ2 казва „не” на колите и „да” на колелото за един ден. Точно 18.30 ч. журналисти от медията и всички, които желаят могат да се включат на велосипеди по маршрута от езерото „Ариана” до централния вход на БНТ.
Зрителите от БЛАГОЕВГРАД са поканени на чаша специално приготвено вино. То е слънчево като хората от Югозапада, истинско, без оцветители и консерванти, като репортажите на БНТ2 и горчиво – като истините в публицистичните предавания, в които не се манипулират факти, събития и действителност.
„Градът е литература” и „Пловдивчани гледат БНТ2” - С тези две акции екипът на БНТ2-Пловдив ще отбележи една година от създаването на най-младата и единствена в страната програма, която акцентира върху проблемите и случващото се в различните региони на страната. Във вторник от 16 часа Румен Бахов и бусът на БНТ2 - Пловдив ще обиколят спирките в града и ще дадат възможност на хората, които чакат автобус да гледат празничния следобеден блок - „България днес”. Зрителите ще станат и преки участници в предаването със своите коментари и очаквания за програмата.
От 9.00- 10.00 ч. БНТ - РУСЕ отваря широко вратата към телевизията. В студиото ще гостуват верни, но и критични зрители. Калчо Петков и Кремена Николова ще бъдат домакини на сутрешния блок. С тяхна помощ зрителите ще влязат в апаратните на един от кабелните оператори в града, за да се покаже как сигналът на БНТ2 стига до домовете. Ще стане ясно кого да търсят зрителите, ако има проблем с излъчването и има ли разлика между цифрова телевизия и цифров пакет. Денят ще продължи с активности на централния площад пред Доходното здание в Русе. Клубът за народни танци ”Чанове” и единственият на Балканите тамбурашки оркестър ще танцуват и свирят. За тези, които ще дойдат пред Доходното здание в Русе, между 16.30 и 18.30, рожденикът има подаръци. За да получат поне един от тях, трябва да познават програмата на БНТ2. С кола, „облечена” в цветовете и символите на програмата, ще пътува мобилен екип. Така и тези, които няма да дойдат на празника, ще разберат какво се случва от преките включвания и какво изпускат.
Пожеланията и желанията на зрителите от цялата страна към програмата, БНТ2 Русе ще събере на специален транспарант. Скоро след празника всички ще могат да го видят в новините и предаването „България днес”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване