10/13/12 17:29
(http://www.klassa.bg/)

Премиера на класически музикални произведения от Финландия на фестивала Musica Nordica da Camera

На 17 октомври от 19.00 часа в концертната зала на Музикална академия ще се състои вторият концерт в рамките на фестивала Musica Nordica da Camera, чието премиерно издание се провежда тази година.

На концерта ще звучат произведения на националния композитор на Финландия Ян Сибелуис и неговия съвременник Еркки Мелартин. Българската публика ще се запознае и с музиката на съвременния финландски композитор Микко Хейнио.

Изтъкнатите изпълнители Павел Златаров (цигулка), Милена Златарова (виола), Джефри Дийн (виолончело), Даниела Дикова (пиано), Лидия Ошавкова (флейта) и Анджела Маджарова (арфа) отново ще докажат своето майсторство на родна сцена.

Фестивалът Musica Nordica da Camera представя произведения на класическата музика на Скандинавския север, които ще бъдат изпълнени за пръв път пред българска публика. Програмата включва три концерта, посветени на норвежката, исландската, финландската и шведската музика.

Входът за всички събития на фестивала е свободен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване