10/14/12 15:45
(http://www.klassa.bg/)

От партията на Кунева поискаха парите за партиите да намалеят наполовина

Държавната субсидия за партиите да бъде намалена наполовина, предлагат от партията на Меглена Кунева "България на гражданите". По закон всички партии, събрали над 1% на парламентарни избори, получават държавна субсидия.
През 2009 г. правителството на тройната коалиция гласува парите за формациите да бъдат по 12 лв. на глас на година, сумата се запази и при сегашното управление на ГЕРБ. Това заяви във Велико Търново зам.-председателят на "България на гражданите" Петър Николов, съобщи Дарик. По думите му годишно за издръжка на партиите от държавния бюджет отиват 41 млн. лв.
„Същевременно бяха намалени парите за образование, за здравеопазване, за култура, за икономика и въпреки всеобщото затягане на коланите в държавата, партиите продължават да получават една и съща по размер субсидия“, заяви Николов. При продължаващи условия на криза, сумата трябва да бъде намалена наполовина и формациите да получават по 6 лв. на глас, каза още Николов.
Предложението ще бъде записано в политическата програма на "България на гражданите". Нашите амбиции на изборите догодина са не да влезем в парламента или да бъдем патерица на ГЕРБ, а да станем дясната партия на България, каза още Петър Николов. Той прогнозира, че следващият парламент ще бъде много сложен и може да не изкара пълен мандат.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване