10/14/12 13:34
(http://radiomilena.com/)

Хандбал: Вицешампионките „Бъки“ спечелиха срещу „Поморие“ с 34:20

Победа номер 2 в първенството на „А“ РХГ записа женският отбор на „Бъки“. В среща от втория кръг на шампионата воденият от Христо Коев и Веселина Златева габровски тим се наложи над състава на „Поморие“. Двубоят в зала „Орловец“ приключи при резултат 34:20. Вицешампионките очаквано доминираха над новака в „А“ РХГ, но не показаха най-добрата си игра, съобщава sport-gabrovo.com.

Срещата тръгна с два гола на Виктория Христова. Татяна Гафарова върна един, но последваха нови два във вратата на „Поморие“, реализирани от Невена Малчева и Роксана Радева. Постепенно разликата започна да се покачва, за да се стигне до аванс от 9 гола за домакините на почивката – 19:10.

През втората част в състава на „Бъки“ настъпиха много промени и това позволи на водения от Щерион Василев отбор на „Поморие“ да бъде малко по-равностоен на терена. Реализирани бяха нови 25 гола – 15 във вратата на „поморийки“ и 10 в тази на домакините, с които беше фиксирано крайното 34:20.

Роксана Радева се разписа 7 пъти в мача и беше най-резултатна за отбора на „Бъки“. По 6 гола отбелязаха Невена Малчева и Ралица Тодева. Вики Христова добави 5, Лорета Максимова и Присила Сиракова по 3, Боговеста Йосифова – 2, а Кристияна Блажева и Гергана Горанова по 1. В състава бяха още вратарките Росина Ненова и Милена Тотева, Деница Колева, Полина Таймо, Стела Иванова, Анна Инджова и Милена Великова.

За „Поморие“ 12 гола реализира Татяна Гафарова. 4 пъти се разписа Зорница Стоянова, два гола добави Петя Митева, а по един – Нона Койчева и Стефка Георгиева. Отлични изяви имаше вратарката на гостенките Красимира Каръкова.
След срещата поморийки заявиха специално за Radiomilena.com, че домакините спечелиха, не само от опита си на вицешампион, но и заради грубата си игра в определени моменти.

В следващия Трети кръг на „А“ РХГ  „Поморие“ ще играe срещу „В. Левски“ /Нови Пазар/ на 27.10 от 15.00 часа в спортната зала на Гранд Хотел Поморие.

 Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20

bookmark Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20svejo Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20google Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20delicious Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20stumbleupon Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20facebook Хандбал: Вицешампионките Бъки спечелиха срещу Поморие с 34:20Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване