10/15/12 14:07
(http://www.klassa.bg/)

Борисов раздаде 30 милиона лева за наука

30 милиона лева раздаде премиерът Бойко Борисов на университети и научни институти и  над 14 милиона лева за докторанти и млади учени на тържествената церемония, която се състоя в столичния хотел „Шератон".  Средствата са от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г." На тържеството присъстваха образователният министър Тотю Младенов и социалният министър Тотю Младенов. Министърът на образованието заяви, че благодарение на магистрала „Тракия“ Пловдивския медицински университет е сключил договор с болница в Бургас, за да се обучават студенти.
Борисов от своя страна каза, че образованието е приоритетно за правителството. Той добави, че има повече пари за наука, за образование и за учителите. "Имаше времена, когато им казваха да разтурят „седенките“, хората трябва да си избират", коментира премиерът.
Борисов, Игнатов и Младенов връчиха и 13 договора на стойност 6 133 277 лева за подкрепа на докторанти, постдокторани, специализанти и млади учени, отново по ОП "Развитие на човешките ресурси". Общият бюджет по този проект е 14 111 649 лева, като по него са одобрени за финансиране 29 проекта на висши училища и на институти.
Институтът по системно инженерство и роботика на БАН получи  290 хиляди лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване