10/15/12 14:13
(http://www.klassa.bg/)

„Единна Русия“ печели местните избори, опозицията се представи слабо

Партията „Единна Русия“ води на проведените в неделя местни избори, предаде Би Би Си, като се позова на предварителни резултати.
Във всичките 5 области на Русия, където за първи път от 2005 г. насам се избираха губернатори с всеобщо гласуване – Амурска, Брянска, Рязанска, Белгородска и Новгородска - досегашните губернатори запазиха постовете си с убедителни резултати от 65% до 78%.
Управляващата партия печели и в изборите за депутати в местните законодателни органи и за кметове на градове.
Опозицията навсякъде се представи слабо. На изборите за кмет на подмосковския град Химки кандидатът на „Единна Русия“ Олех Шахов изпревари с цели 30% представителката на опозицията Евгения Чирикова. За Шахов са гласували 44%.
Премиерът Дмитрий Медведев, който е и лидер на „Единна Русия“,
отбеляза, че партията се е представила по-добре, отколкото на изборите за Държавната дума през декември. Той подчерта, че не са забелязани съществени нарушения при гласуването.
Опозицията обаче твърди, че такива е имало и те са били същите, както и на декемврийските избори.
Въпреки, че на местния вот бяха допуснати 32 политически партии и организации избирателната активност бе много ниска. В Московска област до 18.00 ч. бяха гласували едва 19%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване