10/15/12 17:35
(http://radiomilena.com/)

Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун – 15 октомври

IMG 1989 1 Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомври

Членове на ТСО слепите от Поморие и Несебър /под председателството на Никола Илиев/ се събраха на 15 октомври в несебърски ресторант за да отбележат Международния ден на белия бастун. Сбирката на хората  със зрителни увреждания бе почетена от председателя на Общинския съвет в Несебър Благой Филипов.
Присъстващите използваха възможността да благодарят за грижите, които се полагат за тях в община Несебър и лично на председателя като физическо лице, който е поел и изпълнил поети ангажименти към хора със зрителни увреждания.
Международният ден на белия бастун е провъзгласен в Париж през 1980 г. на заседание на Световния съюз за благополучие на слепите. „Белият бастун“ е приет като защитен знак в законите за уличното движение на всички страни в света. Признат е и като знак за тежко зрително увреждане и като символ за самостоятелността на хората без зрение. През настоящата година проявите в международния ден са посветени на правото на лесно придвижване на слепите хора.

                                                    Максим МОМЧИЛОВ

 Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомври

bookmark Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомвриsvejo Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомвриgoogle Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомвриdelicious Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомвриstumbleupon Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомвриfacebook Незрящи честваха в Несебър Международния ден на белия бастун   15 октомвриСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване