10/15/12 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Софийската филхармония партньор в проекта „Приказки за тромпет“ за деца и техните родители

На 20 октомври в партньорство със Софийската филхармония Максим Ешкенази и фондация „Америка за България“ представят първия от осемте концерта, част от програма „Фортисимо Фамилия“.
„Приказки за тромпет“ е концерт, който ще запознае децата и техните родители със звука и особеностите на инструмента. Диригент на концерта ще бъде Любомир Денев – младши, а солист - Петър Македонски. Техен партньор на сцената ще бъде актьорът Калин Врачански, който ще разкаже повече за инструмента, произведенията и композиторите.
Подбраните произведения са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата. Едновременно с това те разказват за тромпета и предизивкателствата, които предлага този музикален инструмент. В програмата са включени „История на войника“ – Игор Стравински, „Полета на бръмбара“ – Римски Корсаков, „Музика на водата“ – Хендел, „Индиана Джоунс“ – Джон Уилямс и др. Под акомпанимента на ярките професионалисти от оркестъра на Софийската филхармония и впечатляващия екип диригент, солист и водещ, проектът „Приказки за тромпет” не оставя никакво съмнение, че ще намери най-добрия начин да грабне и задържи вниманието на малките зрители.
20 октомври /събота/, 11:00 часа, Камерна зала на Концертен комплекс „България“
Цена на билета: 5лв. за деца; 7 лв. за възрастни
Билети на касата на зала „България“ и онлайн чрез официалната интернет страница на Софийската филахрмония

Повече за програма „Фортисимо Фамилия“,
съвместно със Софийската филхармония:
Много са свидетелствата, че музикалното образование влияе изключително благотворно не само на умственото и психоемоционално развитие на децата, но и на социалните и когнитивни умения. Изследванията показват, че общуването на децата с музиката в ранна детска възраст стимулира тяхната обща интелигентност и емоционално развитие. Възможността децата да слушат различни видове музика подхранва тяхното самоуважение, окуражава креативността, самоувереността и любопитството.
Именно това е основната цел на програма „Фортисимо Фамилия“, чрез цикъл музикално - образователни семейни концерти, съобразени с най-добрите световни практики, да провокира децата и техните родители да придобият вкус и интерес към класическите инструменти и музика.
В техните рамки децата и техните семейства се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и именити композитори, чуват детски музикални съкровища, изпълнени от професионален оркестър. Най-важен е фактът, че всичко е поднесено по достъпен, забавен, иновативен начин, съобразено с етапите на детското развитие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване