10/15/12 15:04
(http://www.klassa.bg/)

Шведски бизнес интереси заплашват новите санкции срещу Иран

Шведският външен министър Карл Билдт определи като „клевета“ твърденията на израелския в. „Джерусалем пост“, че Швеция е готова да наложи вето над нови санкции на ЕС срещу Иран, ако те попречат на сделките между шведската телефонна компания „ Ericsson“ и правителството в Техеран. Според вестника, дипломати от ЕС в Брюксел се питат дали Билдт няма лични интереси в Иран. „Не мисля, че отношенията между сериозни държави могат да се ръководят от анонимни клевети“, заяви първият дипломат на Швеция.
В.“Аарец“ цитира анонимен източник от външното министерство  на Израел, който казва, че Швеция се опасява  санкциите срещу Иран да не отдръпнат от пазара на „ Ericsson“ други страни като Китай, например, която е уязвима заради нарушаването на човешките права.
Очакваше се по-късно в понеделник външните министри на ЕС на срещата си в Люксембург да вземат решение за разширяване обхвата на рестрикциите срещу Иран
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване