10/16/12 08:20
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Българо-македонските отношения стигнаха стратосферата

Социалната мрежа Facebook гръмна с новината, че Македония е присвоила още един герой на новото време – Феликс Баумгартнер.

В социалната мрежа се появи снимка на началната страница на изданието “Дневник” в Македония, озаглавена: “Дедо му е роден во Струмица! “Феликс, се гордееме со тебе, сине!”.

Facebook гъмжи от коментари под снимката, която вероятно е монтаж, тъй като проверка в онлайн изданието на вестника подобна статия не може да бъде открита. Според македонски интернет издания става въпрос за фалшификация. Според plusinfo.mk цитираният надпис бил на български език и явно става въпрос за фотомонтаж, целящ да се осмее Македония в опитите ѝ за присвояване на история и исторически личности.

След Батман, Филип Втори и Александър Македонски, сега дойде ред и на небесния гмуркач, Феликс Баумгартнер, се пише в един от много майтапчийски коментари под снимката.

В неделя австриецът направи исторически скок от почти 40 км, като счупи 3 рекорда. Феликс Баумгартнер летя с над 1000 км/ч и стана първият човек, който премина звуковата бариера. 

The post Българо-македонските отношения стигнаха стратосферата appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване