10/16/12 08:33
(http://www.klassa.bg/)

Взриви се трафопост в Бургас, разрушени са два апартамента

Трафопост избухна тази нощ в Бургас и разруши приземния етаж на жилищна сграда в центъра на града, съобщиха бургаски информационни сайтове. От взривната вълна са обърнати автомобили в близост, разрушени са подове и стените на апартаменти, изпочупени са прозорци в жилищния блок. Двата магазина са напълно разрушени. Жертви за щастие няма.
Вероятна повреда в трафопоста е причина за мощния взрив. Съоръжението с високо напрежение е собственост на компания EVN и се намира в самата сграда на партерния етаж, което е практика само в старите жилищни постройки. Жителите разказаха, че около 12 ч е спряло електрозахранването им. Аварийни екипи дошли на място, за да отстранят повредата. Около 2 часа вечерта обаче трафопостът започнал да дими и събудил спящите жители с гъст задушлив дим. Това е причина хората да напуснат жилищата си, минути преди мощен взрив да отнесе пода на двата апартамента над него и съседните магазини. Като по чудо са спасени две деца чиято детска стая се намира точно над трафопоста.
По думите на домоуправителката на блока единият от техниците изглеждал видимо неадекватен и уплашен от това, което се случва. Към момента не е ясно дали той е употребил алкохол. При проверката преди взрива, служителите на EVN, които дори нямали фенер, обяснили, че единият предпазител бил "паднал", но не казали каква може да е причината за това. Преди експлозията уличното осветление светело като коледна елха, разказаха още пострадалите бургазлии.
Кметът на Бургас Димитър Николов заяви пред bTV, че се прави оглед на мястото на инцидента и ако се установи, че има опасност за хората в жилищния блок, те ще бъдат евакуирани. Той каза, че щетите ще бъдат поети от компанията.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване