10/16/12 10:08
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Жоро Инкасото може да бъде освободен

 

Охранителят Георги Енев, който открадна 1,5 млн. лева от инкасо автомобил, може да бъде освободен, ако обжалва мярката си за задържане.

На 22 октомври Енев изчезна със сумата от 1,5 милиона лева, транспортирани с инкасо автомобил на фирмата, в която е работил като охранител. Няколко дни след обира Георги Енев се укри и беше обявен за национално издирване. Общите усилия обаче не доведоха до резултат преди Енев сам да се предаде.

Според Дилян Пинчев, който е наблюдаващ прокурор по делото, все още не е ясно дали прокуратурата ще внесе обвинителен акт срещу Георги Енев, станал популярен като Жоро Инкасото. По думите на прокурора, ако това не стане, другият вариант е делото да се прекрати.

„Ако мярката на задържане бъде обжалвана от охранителя и неговия защитник, то съдът може да прецени, че трябва да го пусне,” коментира пред „Фокус” Пинчев. По думите му до момента не е ясно почти нищо – нито къде са откраднатите пари, нито каквито и да било други подробности за престъплението и за мотивите то да бъде извършено.

Според прокурора не е ясно също дали Енев е имал съучастник и кой е мъжът, оставил 25 000 лева пред вратата на майка му.

 На 22 октомври изтича срокът на разследването, но има вероятност той да бъде удължен. Преценката за това ще бъде именно на прокурор Пинчев.

The post Жоро Инкасото може да бъде освободен appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване