10/16/12 17:50
(http://radiomilena.com/)

Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/

DSC00087 1024x768 Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/

Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен проект по схема за предоставяне на безвъзмездна помощ към МРРБ и  е на стойност 477 096 лв. Името на проекта е „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”.
„Целта е да се повиши конкурентоспособността и привлекателността на трите региона, като се изгради ясно разпознаваем имидж на туристическа дестинация“, заяви Соня Енилова, ръководител на проекта.
„Ще се популяризират не само традиционните, но и създадените през последните години нови атрактивни продукти и услуги с високо качество, насочени към културно-познавателния туризъм“, каза още Енилова

В региона през последните години се разви селският туризъм. Има изградени екопътеки и за трите общини важно значение има ловният туризъм в Източна Стара планина. Туристически дружества маркират пътеки, стопанисват хижите в района, а също и международния маршрут по билото на Стара планина „от Ком до Емине”, който преминава и през трите общини. Проектът предвижда да бъдат разработени специализирани рекламно-информационни материали, които да удовлетворят нуждата на туристите от допълнителна специализирана информация. Ще се разработят туристически пакети на базата на регионални туристически продукти, ще се изготвят и разпространят рекламни и информационни материали на 4 езика.  Според проекта предвижда се и интернет реклама в новинарските и специализирани сайтове. Планирано е и изработване на видеофилми на тема „Културен туризъм”, „Еко- и селски” и „Спа и уелнес” също на няколко езика, както и изготвяне и отпечатване на тематични билбордове, участие в  туристически борси, изложения и информационни събития.
Зам. кметът Кунчо Гайдов заяви, че общата инфраструктурата е причината общините Поморие, Айтос и Руен да участват съвместно. Айтос и Руен предлагат нещо по-различно като туристически продукт, с което и трите общини си допълват.

Кметът на община Айтос Васил Едрев сподели, че има какво да покаже общината и назова Лесопарк “Славеева река”, архитектурно-етнографският комплекс „Генгер”,  както и природните забележителности като местността “Трите братя”.

Зам.-кметът Иб Мустафа Иб разказа, че ще привличат туристите със състезанията по мазни борби, с кукерския състав, който е първенец в България, не са малко и любителите на пещерния и ловен туризъм.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца от неговото подписване.

Видео – запис от пресконференцията може да гледате тук:

2 Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/

 

DSC00089 1024x768 Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/

 Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/

bookmark Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/svejo Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/google Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/delicious Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/stumbleupon Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/facebook Общините Поморие, Айтос и Руен ще реализират съвместен туристически проект за 477 096 лв. /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване