10/16/12 16:45
(http://www.klassa.bg/)

СДС: Проектобюджетът е розов и завива наляво

СДС квалифицира проектобюджета за 2013 г. като бюджет на трите „Р – розов, рисков и разочароващ, съобщи пресцентърът на сините.

Освен това от него прозирал завой наляво. „Това е така, защото това е бюджетът с най-високата разходна част в най-новата история на България. Като се върнем назад предкризисния бюджет 2007 – 2008г. имаше разходна част над 26 милиарда лв. В момента тя е над 31 милиарда лева“, аргументират се сините.

Според председателя на партията Емил Кабаиванов прогнозите на кабинета по отношение на приходите са надценени, затова и бюджетът е розов.

От СДС твърдят, че финансовата рамка е така конструирана, че разходите ще са приоритетно в първата половина на годината – т.е. преди изборите. Тежестта за изпълнението му пък ще падне върху следващото правителство.

Нивото на фискалния резерв е на минималния праг от 4,5 милиарда лева. Вероятността да се падне под него била много голяма и затова бюджетът бил рисков.
В съобщението на пресцентъра не се пояснява защо бюджетът е и „разочароващ“, но се предполага, че вероятно това е цялостният извод на партията за паричната рамка.

Сините са и против въвеждането на данък върху лихвите на депозитите, тъй като се удряли дребните спестители, а не се взимали парите на богатите, които били в „работещи активи“. Над 75% от влоговете са на стойност около 3 хиляди лева, са изчислили от СДС.

Сините отново призоваха гражданите да не участват в референдума за „Белене“, който представлявал „политически цирк“. Допитването пък трябвало да си финансира от БСП, които го инициирали.

СДС на вътрешно партиен вот е избрал и нов зам. председател от регион „Северозападен“ и това е Любомир Иванов, съобщава пресцентърът. Той надделял над конкурента си – Генади Велков, с 56,5% срещу 43,5%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване