10/16/12 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Седем от ВСС издигнаха кандидатурата на Бойко Найденов за шеф на НСлС

Седем члена на Висшия съдебен съвет (ВСС)  издигнаха кандидатурата на Бойко Найденов за директор на Националната следствена служба(НСлС)  и зам.-главен прокурор.
Борис Велчев, Георги Колев, Камен Ситнилски, Ясен Тодоров, Михаил Кожарев, Соня Найденова и Милка Итова подкрепиха  единственото предложение за този пост. Найденов и до момента заемаше този пост, а мандатът му изтича на 12 ноември.

По закон издигането на кандидатури се прави надве поредни заседания на ВСС, което означава, че допълнителни номинации могат да се правят и на следващото заседание в четвъртък, 18 октомври, съобщи „Првен Свят“.
ВСС обсъди и прие процедурните правила, по които ще се провежда изборът за директор на НСлС, включително изготвянето на атестации и начина, по който ще се провежда събеседването.
В началото на заседанието главният прокурор Борис Велчев заяви, че трябва да се потърсят възможност в какви най-кратки срокове да се избере следващият ръководител на Националната следствена служба, „за да може системата да е стабилна".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване