10/16/12 15:32
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Росен Плевнелиев изпълнява поръчки на управляващите

Имаме подозрения, че Росен Плевнелиев изпълнява поръчките на това управление. Това заяви във вторник лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Изказването му бе във връзка с думите на президента от понеделник, че не изключва възможността да даде предложението за организиране на референдум за АЕЦ „Белене“ на Конституционния съд.
„Предупреждавам Плевнелиев, че ще влезе в една политическа игра, за която няма основание, след като парламентът, в това мнозинство, се е произнесъл с решение за референдума. Призовавам президента - да не спадне в обслужващ проблемите на правителството. В противен случай той ще се понесе политическите последствия. Всичко е пределно ясно и няма място за игри. Няма правителство за последните 10 години, което да е загубило толкова много конституционни искове. Цялата философия на това правителство е антиконституционна. Няма база за питане дали е конституционен въпросът за референдум“, каза още Станишев. 
Изключително много българи, които не са привърженици на БСП, са се подписали в подписката за референдум, добави Станишев.
Ясно е че ГЕРБ ги е страх, защото много хора са се подписали и са казали – искаме да ни чуете мнението. Комисията на Яне Янев и комисията „Белене” в парламента целят да дискредитират референдума. На всички е ясно, че това не са обективни комисии, защото това правителство продаде националния интерес и сега трябва да замажат нещата, коментира още лидерът на БСП.
На въпроса  какви мерки ще се вземат от опозицията, за да няма манипулация на вота на референдума, Станишев отговори: Ние предложихме на Плевнелиев, след като Народното събрание ще гласува референдума, да организира още една среща по отношение на организацията на референдума. ГЕРБ все повече се страхува, че ще загуби реално доверие. Затова ще създадем нужната организация с европейски институции и наблюдатели, за да може да бъде гарантирана волята на народа.
В сряда Сергей Станишев заминава за Букурещ, за да подкрепи голям митинг на социалдемократите за парламентарните избори в Румъния. „Докато десните се крият в зали, ние ще говорим пред румънските граждани”, каза Станишев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване