10/16/12 15:17
(http://www.klassa.bg/)

Хилари Клинтън пое отговорност за трагедията в Бенгази

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пое върху себе си отговорността за гибелта на посланик Крис Стивънс в Бенгази, предаде Си Ен Ен. По време на визитата си в Перу Клинтън  подчерта, че носи отговорност за 60 000 сътрудници на Държавния департамент в целия свят, във всичките 250 мисии.
Думите на Клинтън идват на фона на острите дискусиие в САЩ относно случилото се в консулството на страната в Бенгази, където посланикът и трима служители на мисията бяха убити. Републиканците обвиниха президента Барак Обама и вицепрезидента Джо Байдън, че не са отговорили на искането на сътрудници на посолството да бъдат въведени по-строги мерки за сигурност. Хилари Клинтън поясни, че това не е работа на Белия дом  и че подобни решения се взимат на ниво Държавен департамент. Тя добави, че е приела смъртта на Стивънс като лична трагедия и обеща да бъдат разкрити причините за инцидента.
На 11 септември разярени либийци атакуваха консулството на САЩ в Бенгази при протестна акция срещу антиислямския филм „Невинността на мюсюлманите“. От предизборния щаб на републиканеца Мит Ромни обвиниха Вашингтон, че е знаел за готвеното нападение, но не е направил нужното, за да го предотврати.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване