10/17/12 15:36
(http://www.klassa.bg/)

Британският дефицит преди кризата е бил £38 млрд. повече от заявеното

В навечерието на финансовата криза публичните финанси на Обединеното кралство са били в по-лошо състояние от предполаганото с дупка в размер на £73 млрд. - £38 млрд. повече от първоначално посочените, според Министерството на финансите. Новият официален анализ, направен на базата на доклад от Международния валутен фонд (МВФ), показа, че т. нар. структурен дефицит във Великобритания е бил 5,2% през 2007 г. - много по-висок от първоначално заявените от кредитора 2,5%.
Според мярката, която отчита с колко публичните заеми надхвърлят данъчните приходи след отчитане на външните икономически фактори, световната финансова криза е заварила кралството в по-лошо положение в сравнение с други големи икономически сили. Структурният дефицит на САЩ е бил 3,3%, на Франция - 3%, а на Германия - 1,1%.
Анализът излиза в момент, когато британският министър на финансите Джордж Озборн се готви да се откаже от обещанието на правителството да гарантира понижение на дълга до 2015 г. Кабинетът се кани да хвърли вината за изоставянето на златното си правило върху по-тежката заварена икономическа ситуация. В същото време високопоставени лейбъристи, които по принцип твърдят, че не е имало структурен дефицит в годината преди кризата, заявиха, че свиването на публичните разходи, наложено от управляващата коалиция, е причината за лошата икономическа ситуация. Във вторник вечерта депутати от Консервативната партия се възползваха от последните анализи, за да подновят исканията си за извинение от страна на лейбъристите. Консерваторът Доминик Рааб заяви: „Лейбъристите просто не се учат. Независимо дали времената са добри или лоши, единствената политика на партията им е повече заеми, по-големи разходи и по-голям дълг. Докато не признаят грешките си, икономиката никога няма да им бъде поверена отново.“

По в. „Дейли телеграф“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване