10/17/12 15:37
(http://www.klassa.bg/)

МВР: Руски гражданин убил финландец и запалил трупа му

Руснак с български паспорт е извършителят на жестоко убийство на финландски гражданин, пребивавал у нас. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов в сряда.
Покушението е станало на 9 октомври, като жертвата е била наръгана многократно с нож, а трупът – омотан с чаршафи и запален край пернишкото село Кладница. Тялото е било намерено при гасенето на възникналия пожар.
Според Цветанов убийството е станало в София в късния следобед, след което трупът е бил пренесен в Кладница. Финландецът е загинал от кръвозагуба след множеството пробождания с нож. Той е бил на 26 години, според официалната информация на МВР.
По думите на вътрешния министър чужденецът е имал лека форма на шизофрения. Убиецът пък е брат на приятелката му, съобщи bTV.
Руснакът и финландецът се напили и се скарали, след което станало и ужасното престъпление. Момичето не знаело за убийството и поискало да се обърне към полицията след като приятелят й изчезнал. Убиецът, т.е. нейният брат, обаче я увещавал да си мълчи, с аргумента, че  униформените може да разберат за нелегален бизнес на финландеца, който по неофициални данни пласирал дрога.
В крайна сметка момичето не издържало и съобщило на МВР, че приятелят й е изчезнал, след което разследващите стигнали лесно до извършителя на убийството.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване