10/17/12 11:55
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

София тегли заем от 100 млн. лв. за ремонт на булевардите

Столичната община преговаря с Европейскат инвестиционна банка (ЕИБ) за заем от 50 млн. евро за основен ремонт на булевардите в София.

Това обяви кметът на града Йорданка Фандъкова при представянето днес на проектобюджетът на града за 2013 г. Ако получи заема, общината ще трябва да участва също с 50 млн. евро или общо проектът ще е за 200 млн. лв., уточни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Идеята е тези пари да се ремонтират основно големите булеварди и парите, които сега се инвестират в кърпенето им, да отидат за ремонти на вътрешнокварталните улици, уточни Фандъкова.

София очаква и одобрението на три проекта за купуване на нови коли за градския транспорт по оперативна програма “Околна среда”. Общината се надява на 140 млн. евро, с които да купи 158 нови автобуса, 20 трамвая и 10 метровлака.

Бюджетът на София за следващата година ще е 1.214 млрд. лв. по проект, което е с около 100 млн. лв. по-малко от тазгодишния бюджет. Причината е, че парите за строителство на метрото са с 129 млн. по-малко, тъй като вторият метродиаметър вече е готов, обясни Фандъкова.

Данък сгради и такса смет за софиянци и догодина няма да се променят. Новото зониране на града, което ще доведе до по-високи данъци за някои райони, няма да се въведе и през 2013 г., увери Дончо Барбалов.

Заради презониране, което беше подготвено набързо и изненада неприятно с по-високи данъци доста столичани, през 2011 г. с поста си се раздели предшественика на Барбалов – Минко Герджиков.

София все още няма отговор от Европейската комисия дали ще финансира завода за боклук в София, призна кметът на града. Тя увери, че депото в Суходол ще бъде закрито, когато се запълни, но не каза какви са резервните варианти за боклука на София.

The post София тегли заем от 100 млн. лв. за ремонт на булевардите appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване