10/17/12 08:26
(http://www.klassa.bg/)

Събитията днес

София.
Заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00 часа.

* * *
София.
Заседание на Народното събрание ще се проведе от 09.00 часа.

* * *
София.
Кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов ще представят приоритетите и рамката на проекта за бюджет на Столичната община за 2013 г. Пресконференцията ще се състои в Официалната зала на Столичната община, 1 етаж в 13.00 ч.

* * *
София.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще участва в годишния форум на IBM. Събитието се провежда в хотел „Хилтън" от 10 часа под надслов Smarter Future Forum. Министър Добрев ще се включи в панела, посветен на икономическата политика на правителството и визията за икономическо развитие в контекста на перспективите пред ЕС 2020. Този панел започва в 12.20 часа.

* * *
София.
От 17 до 23 октомври в София за тридесет и девети път в Националния дворец на културата - Конгресен център София ще се проведе най-голямото в България специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000. Официалното откриване е от 11:00 ч. в централното фоайе на НДК.

* * *
София.
Министърът на външните работи Николай Младенов ще участва в публична дискусия „Дебати за Европа: Многогодишната финансова рамка на ЕС 2014-2020 г." Събитието ще се проведе от 13.00 ч. в зала „Сердика" на хотел „Шератон", София.

* * *
София.
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в представянето на Проект на „Стратегическа рамка на политиката на здравеопазването за подобряване здравето на нацията през периода 2014-2020 г." от 14.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание.

* * *
София.
От 14 часа Комисията по икономика и енергетика в парламента ще изслуша представители на топлофикационните дружества за готовността им за отоплителния сезон 2012-2013г.

* * *
София.
В 14:00 часа кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и Н. Пр. Марко Контичели, посланик на Италия ще бъдат на площад „Княз Александър I", където ще се рисува на живо картина върху тролейбус от градския транспорт.

* * *
София.
Пресконференция във връзка с приключване на строително-ремонтните дейности в 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов" в София ще се проведе от 11:00 ч. в училището, ул."Позитано" №26, район „Възраждане".

* * *
София.
От 10,30 часа, София прес (ул. „Славянска"№29), Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката ще участва в дискусия на тема „Вода в голямото междучасие".

* * *
София.
Пейзажи, натюрморти, портрети и родопски къщи са представени в изложбата „Цветовете на Родопа" на смолянския учител Никола Николов. Експозицията ще бъде официално открита в 11.00 часа в Клуба на народния представител.

* * *
София.
От 09.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Димитър Искренов (чл. 116 от НК).

* * *
София.
От 9.30 часа в зала „Роял 3" на хотел „Шератон" в София председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще участва в кръгла маса на тема: „Ръст на заетостта и благосъстоянието: Европейски политики за национални решения".

* * *
София.
Тържествената церемония по удостояването с почетния знак Доктор хонорис кауза на академик Дмитрий В. Ширков ще се състои от 11 часа в Аулата на Софийския университет.

* * *
София.
От 17.00 часа на втория етаж в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои представянето на книгата „Славянски музикални ръкописи в Рилския манастир", с автори сътрудници от Института за изследване на изкуствата - БАН, Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий" и Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев" - СУ.

* * *
София.
Чешка парламентарна делегация, водена от председателя на Камарата на депутатите Мирослава Немцова, ще бъде на официално посещение в България от 17 до 19 октомври 2012 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

* * *
София.
Дните на японската култура продължават с демонстрация на икебана, изложба на бонсай и хайку култура. Официалното откриване на „Хармония на съвремието" е от 18:00 ч., в галерия „Средец" в Министерството на културата.

* * *
София.
Фондация „Фридрих Еберт" и фондация „Медийна демокрация" организират публично представяне на резултатите от изследването „Балкански медиен барометър: България 2012" от 10:30 до 12:30 часа в Пресклуб на БТА.

* * *
Смолян.
„Ден на отворените врати" ще се проведе във военно формирование 28330 - Смолян от 10.00 часа до 16.00 часа.

* * *
Стара Загора.
От 13:30 часа в двора на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов"- Стара Загора ще бъде официално открита монтираната нова Соларна система за отопление на вода, за нуждите на учениците в сградата на Общежитието, по проект „Слънчева вода".

* * *
Пловдив.
Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие в Международната конференция, бизнес среща с изложба „Птицевъдство 2012" в Пловдив.
Откриването на изложбата ще се състои в новотел „Пловдив" от 9:15 часа, а след това от 10:30 часа ще се проведе конференция.

* * *
Пловдив.
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие XVIII Международна изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2012" от 11.00 часа. Изложението ще се проведе в Международен панаир Пловдив, а церемонията по откриването ще се състои в Палата № 11.

* * *
Ямбол.
Фестивалът „Отворени пространства" ще бъде представен на пресконференция в Ямбол, която ще се проведе от 13.00 часа в зала 203 на общината.

* * *
Благоевград.
Журналисти, отразявали борбата с наркотичните вещества, ще бъдат наградени в конкурс „Сърце и слово срещу наркотиците". Връчването на наградите ще се състои от 11.00 часа в зала „22- ри Септември" в Благоевград.

* * *
Бургас.
От 12,00 часа, в Капитанската зала на хотел "България" в Бургас ще се проведе пресконференция на представители на опозицията в местния Общински съвет.

* * *
Букурещ.
Делегация, начело с министър-председателя и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, ще вземе участие в 21-я конгрес на Европейската народна партия /ЕНП/, който ще се проведе в Букурещ, Румъния, на 17 и 18 октомври 2012 година.

* * *
Берн.
„Български ден на виното и деликатесите" ще се проведе в град Берн, Швейцария на 17 октомври по инициатива на Министерството на земеделието и храните. Изложението ще се проведе от 11.00 до 18.00 часа на централния площад „Waisenhausplatz".


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване