10/18/12 14:26
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Борисов от Букурещ: Социалистите са популисти. Станишев – и той!

Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време  не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии. 

Това заяви в четвъртък Бойко Борисов пред журналисти в Букурещ.

В изказването си на конгреса на Европейската народна партия в сряда вечерта българският премиер посочи:

„Призовавам бившите социалистически страни, които наскоро влязоха в Европейския съюз: нека да станем като скандинавските страни. България го доказа, че може с 1,2 % дефицит, извадени от процедурите за свръхдефицит заедно с Германия от ЕК, спазвайки Маастрихтските критерии. Тогава ще събудим уважението на останалите държави, на големите донори. Ако ние се поставим на мястото на германците – непрекъснато да ни искат пари, няма да ни бъде много приятно”.

И пак за Станишев

Сблъсъкът между ЕНП и ПЕС ще бъде догодина в София, когато са парламентарните избори в България. Ние от ГЕРБ вече свалихме веднъж от власт новоизбрания президент на Партията на европейските социалисти, а на избори сме побеждавали БСП вече 7 пъти, каза още в сряда вечерта премиерът Бойко Борисов пред делегатите на конгреса.

Българското правителство управлява страната ни успешно и при пълна прозрачност, въпреки тежко наследство, което ни беше оставено от новоизбрания президент на ПЕС, подчерта премиерът Борисов и заяви, че въпреки трудностите правителство на ГЕРБ нито за миг не се изкуши от съветите на българските социалисти, които щяха да вкарат България в спиралата „дълг – дефицит – дълг”.

Социалистите в момента са обикновени популисти, заяви Борисов.

Какво ни предлагат социалистите: да вдигаме бюджетния дефицит, да харчим повече, отколкото произвеждаме. А България, без да го има в конституцията, го заложи като основно правило. Колкото произвеждаме, толкова пари харчим, похвали се българският премиер.

The post Борисов от Букурещ: Социалистите са популисти. Станишев – и той! appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване