10/18/12 17:38
(http://www.klassa.bg/)

Домат/Скарида, най-доброто от Белгия в България

Вземате най-доброто от Белгия и България и го комбинирате, за да получите нещо още по-добро. Например, вземате букет белгийски скариди от Северно море и ги слагате в български Розов Домат. Резултатът е неустоим ордьовър, който, както и Седмата белгийска седмица в София, е насочен към ценителите на културни и кулинарни постижения.Тазгодишната програма беше представена от Нейно Превъзходителство Аник Ван Калстер – Посланик на Кралство Белгия в България, Франк Янсен – президент на България-Белгия-Люксембург бизнес клуб и от Ростислава Павлова – Изпълнителен директор на Пуратос България.

"Повече значи повече"

Белгийската седмица в София е прераснала от чисто кулинарно събитие в мултидисциплинарен мини-фестивал, който представя най-доброто от Белгия в България. Издание 2012 година предлага прожекция на редки неми филми от Кралския брюкселски филмов архив, някои от които са на възраст над 100 години. Те ще бъдат с акомпанимент на живо от българския пианист Димитър Горчаков (НДК, зала "Люмиер”, 22 октомври, 19.30 ч.)

И за първи път в София разтърсващата новаторска група Jaune Toujours ще раздвижи краката ви в неустоимия ритъм на космополитния Брюксел, градът със 194 регистрирани националности. Очаквайте вълнуващ коктейл от ска, шансон, рок и балкански съставки, сервиран от първокласен ансамбъл от най-активните музиканти на музикалната сцена в Брюксел. (Club Blender, 26 октомври, 21.00 ч.)

"Очаквайте в супермаркета до вас"

В случай че не сте забелязали: "Пикадили" стана част от белгийската Delhaize Group. От 18 до 25 октомври белгийските продукти ще бъдат демонстрирани в супермаркетите Пикадили в цяла България. Някои от продуктите ще бъдат на разположение само по време на белгийската седмица, а други ще бъдат предлагани на преференциални цени.

"Материя шоколад"

Белгия има шоколад в гените си и никоя белгийска седмица не би била пълна без отдаване на почит към благородното какаово зърно. По време на друго, изключително за София събитие, майсторът-шоколатиер Стефан Льору ще проведе майсторски клас по правенето на шоколадови скулптури и ще представи книгата си "Материя шоколад". Събитието ще има сладък завършек с дегустация на шоколад и напитки (лоби бара на хотел Хилтън, 24 октомври, 18.00 ч.)

“Primus Inter Pares”
"Пръв сред равни"

Тази година Белгийско-българският бизнес клуб избра да почете най-иновативния от своите членове. Четвъртата награда “Primus Inter Pares” ще бъде връчена на 23 октомври по време на празничния прием за откриването на Белгийската седмица в хотел Хилтън София.

"Fine Food” в Хилтън

През цялата седмица ресторант Season’s в Хилтън ще сервира чудесна селекция от автентични белгийски ястия.

Подробната програма можете да намерите на интернет страницата на бизнес клуб Белгия-България-Люксембург –
http://bblbg.com/downloads/BBL_BelgianWeek_E-Programme-7th-edition.pdf.

Седмата белгийска седмица в София е копродукция на бизнес клуб Белгия-България- Люксембург и Посолството на Белгия в София.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване