10/18/12 21:02
(http://e-vestnik.bg/)

Дребен случай с детска ясла…

Снимка: Иво Мирчев

55-а детска ясла в жк “Павлово”, пред която предния януари няколко нощи родители чакаха в студа, за да запишат децата си, отново има потенциал да влезе в новините.
Както всяка учебна година месец август е почивен. Яслата не работи, целия август стои пуста, без в нея да се случва каквото и да е. Децата идват през септември и директорката посреща всички с новината: “Предстои ремонт и всички деца ще бъдат в едно общо помещение. Резултатът - около 80 дечица са в общо помещение, в което няма пространство къде да играят. Леглата на всички са преместени и освен двойно повечето деца, има и двойно повече легла. Когато позастудее няма да могат и да излизат. На въпроса - защо ремонтът не е направен през август, когато децата ги няма, отговарят, че общината сега е отпуснала пари. Което означава, че някой в общината пак не си е свършил работата. В случая персоналът на яслата няма особена вина - всичко е в общината. Въпросът е как е възможно администрацията да не съобрази августовското затваряне на яслата с ремонта… Допълнително - помещенията са пълни със строителни материали, кабели и т.н…. Децата влизат в яслата покрай работещи (пробиващи) работници, който кой знае защо и боядисали вратата на яслата в черно.
Родители изпратиха жалба до район “Витоша”, а обяснението оттам бе смехотворно - нищо не зависело от тях, крайният срок за ремонта не е ясен.
Към момента картинката е следната: работници работят без да се съобразяват с режима на децата. Родители минават по няколко пъти на ден, като често забелязват липса на строителен процес, вместо да се работи ефективно, за да приключи по-бързо ремонтът. Иначе, на метри от мястото, където ремонтират, си играят деца. Страда и персоналът на яслата. От Столична община засега няма никаква реакция.

Публикувана на 10/18/12 21:02 http://e-vestnik.bg/15900/dreben-sluchay-s-detska-yasla/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване