10/18/12 13:25
(http://www.klassa.bg/)

НАТО причисли Русия към големите си киберпротивници

НАТО е включил Русия, Иран и Китай в списъка на основните си киберпротивници . Това пише руският в.“Комерсант“, като се позовава на собствени източници в алианса.
От 13 до 16 ноември страните от НАТО ще проведат учението Cyber Coalition 2012, в рамките на което ще се отработи сценарий за възможна кибератака и ответен удар, съобщават същите източници. Според сценария обект на кибернападение ще станат Унгария и Естония. Ще бъде симулирана пълна парализа на живота в Естония в резултат на хакерската атака. Киберпрестъпниците ще се опитат и да извадят от строя системата на военно-транспортен самолет на НАТО, в резултат на което той ще се разбие. Ответният удар на алианса ще включва военни операции.
Русия също се готви за възможна кибервойна, отбелязва Лента.ру. Наскоро Министерството на отбраната в Москва обяви търг за разработка на нови  средства за защита на мрежите и операционните системи.
САЩ харчат всяка година за киберсигурността си десетки милиони долари, а общо разходите на 28-те страни-членки на НАТО в близките години могат да достигнат няколко милиарда долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване