10/19/12 10:18
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Кръвният център в Стара Загора остана без лекари

Районният център по трансфузионна хематология в Стара Загора остана без лекарите и медицински персонал, след като на 16 октомври всички са подали молби за  напускане.  

Той е един от петте кръвни центъра в цялата страна и обслужва областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол.
 
Лекарите и медицинските сестри са описали мотивите си за напускане в декларация до премиера Бойко Борисов, шефката на здравната комисия Даниела Дариткова, министъра на здравеопазването Десислава Атанасова и до Българския лекарски съюз (БЛС).  
 
Основните им мотиви са унизителното заплащане на труда им и то при увеличен обем на работа, както и липсата на достатъчно медицински персонал в центъра.
 
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова е запозната с декларацията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ). Тя щяла да направи коментар в болницата в Бургас, където е на посещение днес.
 
По случай деня на лекаря, който се чества днес на празника на Св. Иван Рилски, Атанасова призна в интервю пред БНР, че между 350 и 380 лекари са напуснали страната от началото на годината.
 
Масово подаване на лекарски оставки се очаква и в кръвните центрова в Пловдив и Варна, заяви за OFFNews.bg председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи д-р Милка Найденова.
 
Елена Несторова

 

The post Кръвният център в Стара Загора остана без лекари appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване