10/19/12 12:32
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Министър Московски катастрофира тежко (Обновена)

Транспортният министър Ивайло Московски катастрофира тежко край село Голец, Угърчин, предаде БНР.

Московски е със счупена ръка. Тежко е пострадала жена от екипа му – най-вероятно секретарката му, която е с два счупени крака.

Московски, жената и още един мъж, пострадал в катастрофата, са настанени в болницата в Ловеч. Все още не е ясно дали мъжът е от екипа на Московски.

Катастрофата станала, когато автомобил се врязъл челно в колата на Московски при опит да изпревари аварирал ТИР и колона блокирани автомобили.

На място е и министър Томислав Дончев, както и цялата областна дирекция на полицията в Ловеч, начело с комисар Георги Иванов. В момента се изясняват подробности около катастрофата, която е станала малко след 14 ч.

Московски се е возел в автомобил на транспортното министерство, а не с кола на Националната служба за охрана, съобщиха от НСО.

Заради тежката катастрофа на първокласен път I-4 между 41 и 42 км (Ловешка област) пътят е затворен и движението в двете посоки. Движението се отбива през с. Голец и отново на I-4, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

От болницата заявиха, че министърт е в стабилно състояние. Той има фрактура на дясната ръка и травма на гърдите. 

Участниците в произшествието са в подобно състояние, но тежко и сериозно пострадали няма. 

Ивайло Московски ще бъде настанен в габравоската болница, докато не дойде екип от София, който да се погрижи за него и останалите потърпевши. 

От МВР уточниха, че катастрофата е станала, след като Фолксваген Голф е навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в министерската кола. На пътя е имало аварирал ТИР, зад който се образувала колона от автомобили, които изчаквали да спре движението в насрещното платно, за да изпреварят камиона. По неизвестни причини “Голф”-ът предприел изпреварване и се ударил челно в насрещно движещия се автомобил, където е пътувал министърът Московски. При инцидента няма жертви. 

The post Министър Московски катастрофира тежко (Обновена) appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване