10/19/12 21:46
(http://www.klassa.bg/)

Над 90 участници ще се състезават в първия танцов фестивал “Mall Galleria Dance Cup 2012”

Танци на народите, диско, латино, хип хоп, рокенрол и много други танцови ритми ще превземат през този уикенд мол Galleria Burgas. На 20 октомври в големия атриум на търговско – развлекателния център ще бъде открит първият фестивал за деца и младежи “Mall Galleria Dance Cup 2012”. На сцената на мола за първите места ще се състезават над 90 участници разпределени в две възрастови групи – от 8 г. до 16 г. и от 16 г. до 27 г.

Шест членно жури от професионални танцьори и денс звезди ще има тежката задача да определи победителите в три категории: класически и характерни танци (танци на народите, латино и стандартни танци), улични танци (хип хоп, брейк денс, МТВ, диско) и съвременни танци (контемпорари, лирикъл джаз, шоу – програми, вариете, рокендрол, суинг). Участниците ще преминават през регистрация в същия ден от 11:00 до 12:30 часа.

Организаторите на фестивала - мол Galleria Burgas, Mesechkov Dance School и Dance Academy Sofia, не поставят ограничения пред участниците. Те могат да са професионални танцьори или напълно начинаещи, да представляват танцови училища, детски градини или частни организации - важно е да бъде подхранен интересът към танцовото изкуство, да бъдат стимулирани младите да танцуват и да се забавляват.

Мол Galleria Burgas е предвидил солиден награден фонд за победителите. Класиралите се от 1 до 3 място във всички възрастови групи и във всяко от танцовите направления ще получат парични награди на обща стойност 3 000 лева и предметни награди, предоставени от присъстващите в мол Galleria Burgas марки, като: “Beauty Zone”, “Pure Fitness”, “Za-Za”, “Bon-Bon”, “Refan”, “Grand Gepard”, “Arise shoes and bags” и “Timeout”. Ще има грамоти, купи и плакети за класиралите се от 1 до 5 място. Предвидени са и специални награди: Купа на Galleria Mall, награда на публиката, награда за най-добра хореография, за най-оригинален костюм и за сценично присъствие.

Фестивалът ще бъде открит официално на 20 октомври в 13.30 часа с парад за всички участници и с танц на най-малките балетисти от школата за деца в Стара Загора. В 13:45 ще стартира надпреварата в трите категории за деца между 8 и 16 години. От 15:30 часа посетителите на мола ще могат да се насладят на възрастовата група 16 – 17 години. Отличаването и представянето на призьорите, както и изпълнения на танцьорите от Dance Academy Sofia ще започне в 19:00 часа. Непосредствено след това всички изпълнители и гости ще могат да се забавляват заедно на специално Dance Cup 2012 Party в Playground на ниво 2 в търговско – развлекателния център.

Ден преди откриването на фестивала, на 19 октомври, петък, в мол Galleria Burgas едни от най-добрите танцьори по спортни танци – Атанас Месечков и Ани Дончева, канят любителите на латино ритъма да потанцуват заедно с тях. Мастер класът на изтъкнатите танцьори ще се проведе в PURE FITNESS от 19 часа, а цените са като за приятели: за клиентите на PURE FITNESS – 4 лева, за всички останали – 7 лева.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване