10/19/12 12:12
(http://radiomilena.com/)

Стартираха строително-ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктура

PG Aleko Konstantinov 300x225 Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураСлед изтичане на забраната за строителството по ЗУЧК стартира същинското изпълнение на строително-монтажните дейности по проект BG161PO001/1.1-01/2007/068  „Обновяване на образователната инфраструктура – общ. Поморие”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:   BG161РО001/1.1-01/2007 „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”, договор за безвъзмездна финансова помощ . Цялостната реконструкция и рехабилитация касае трите учебни заведения, включени в проекта – Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” – гр. Поморие, ЦДГ – с. Страцин и ЦДГ гр. Ахелой. Вече е избран и изпълнител на ремонтите дейности. Максималната сума на проекта е 5 684 532,20 лева, от които 5 644 925, 24 са безвъзмездна финансова помощ, 4 798 186, 45 съфинансиране от ЕФРР (Европейски фонд за регионално развитие) и 846 738, 79 лв. национално съфинансиране.

С изпълнението на проекта ще се подобри нивото на комфорт в класните стаи и кабинетите, ще се подобри енергийната ефективност чрез намаляване на разходите за отопление и повишаване качеството на работната среда. Ще се увеличат възможностите за социална реализация на всички целеви групи и ще се осигури равен достъп до образование на деца и ученици от различни етнически групи и деца със специални образователни потребност.

 Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктура

bookmark Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураsvejo Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураgoogle Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураdelicious Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураstumbleupon Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураfacebook Стартираха строително ремонтните дейности по проекта за обновяване на образователната инфраструктураСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване