10/20/12 09:58
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Британски министър подаде оставка заради скандал с полицай

Британският министър Ендрю Мичъл е подал оставката си заради свада с полицаи, охраняващи премиерската канцелария на „Даунинг стрийт” 10 в Лондон, предаде Би Би Си.

Мичъл, който е парламентарен секретар на управляващата Консервативна партия на премиера Дейвид Камерън, е връчил оставката си след силния обществен натиск заради поведението му. 

Гневът на политика бил предизвикан преди месец от въоръжената полицейска охрана, която го накарала да слезе от колелото си и да мине през по-малката врата за пешеходци, а не отворила основната желязна порта, която прегражда улицата. 

Мичъл изругал и нарекъл полицаите „плебс” (от лат. “плебей”, бел. авт.), пише таблоидът “Сън”.

Вестникът пише, че той гневно се обърнал към един от служителите с думите: „Трябва си знаеш шибаното място. Ти не управляваш това шибано правителство”!

Британският политик отрече да е наричал полицаите “плебс”, но призна, че е използват лош език спрямо тях, които те не му позволили да мине с велосипеда си през главния вход. 

Скандалът навреди на консерваторите, изправени пред нарастващи обвинения, че привилегированото положение на Камерън и други партийни дейци, включително Мичъл, ги откъсва от избирателите им. 

На мястото на Мичъл ще бъде заменен от Джорд Янг, бивш ръководител на долната камара на парламента. Британските медии подчертават, че той също е велосипедист и е завършил елитния колеж Итън, където е учил и Камерън. 

The post Британски министър подаде оставка заради скандал с полицай appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване