10/20/12 11:40
(http://www.klassa.bg/)

Какво говори позата ви на спане за вашата личност?

Експерт по езика на тялото твърди, че позата, в която спим разкрива нашите личности. Тези от нас, които спят изпънати е по-вероятно да бъдат упорити и непреклонни, писа „Дейли мейл“.
Според изследването хората в Обединеното кралство могат да се причислят към четири групи: ембриони, пънове, мечтатели и реещи се.
Повече от половината - 58% - се свиват в ембрионална поза докато спят, което показва, че англичаните са нация, която постянно се безпокои. Експертът Робърт Фипс казва, че тези, които обичат ембрионалната поза са добросъвестни и подредени, но имат склонност да премислят прекалено много нещата и да се тревожат излишно.
Втората най-често срещана поза за спане е характерна на 28% от хората във Великобритания – с напълно опънато тяло и ръце прибрани до него.
Фипс използва термина мечтатели, за да опише 25% от хората, които спят с протегнати пред тялото си ръце. Тази поза може да се тълкува като символ на желанието на спящия да преследва мечтите си като приема нови и вълнуващи предизвикателства, но изпънатите ръце може и да са признак на чувство за преследване у спящия.
Реещите се са 17% от населението на Великобритания. Те спят по корем, с ръце под прав ъгъл. Фипс описва тази поза като физически най-неудобната за спане и казва, че много от спящите по този начи се чувстват така сякаш не могат да контролират живота си и просто се носят по течението.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване